2024. május 12., vasárnap

A halál és a hozzá vezető út

🖤Manapság a halál nem szalonképes téma. Igyekszünk nem tudomást venni halandóságunkról, pedig el nem kerülhetjük. 🖤Fontos, hogy újra megtanuljunk – mint a régiek – az életünk természetes velejárójaként tekinteni rá, 🦋s életünket a halál tudatában formálni olyanná, hogy a távozáskor ne azon bánkódjunk, bárcsak újra kezdhetnénk mindent.🦋

Kapcsolódó könyv: Elisabeth Kübler-Ross: A halál és a hozzá vezető út

kép forrása: Pinterest, idézetet én illesztettem mellé

2024. május 11., szombat

Büszkén vállalom könyvmolyságom

Gyerekként könyvmolynak csúfoltak. De nem bántam. Felnőttként könyvtáros lettem, s a legjobb barátaim ma is a könyvek. Olyan uncsi!!! – mondják egyesek. S csak sajnálni tudom őket. Mert komoly örömforrástól fosztják meg magukat a könyveket, az olvasást lesajnáló mentalitásukkal. Büszkén vállalom: könyvmoly vagyok!

„A könyvmoly voltaképp madár, mely a föld fölött röpül hatalmas szárnyain, látja a völgyeket, folyókat, fákat és embereket; nappal azonban gubbaszt, és azt figyeli, mit mondanak az emberek, és mit nem mondanak, és mindenre kíváncsi, amit az emberiség természetesnek talál, pedig fantasztikus…”

Kapcsolódó könyv:Bo Carpelan: Julius, a fej

kép forrása: Pinterest, idézetet én illesztettem mellé

Közeleg a bikiniszezon

Amikor vendégszerkesztő voltam az Ági Könyvei FB-oldalon...
Közeleg a bikiniszezon... És most nem az következik, hogy irány a konditerem. 🙂 Ha egészséges vagy és jól érzed magad a bőrödben, teljesen mindegy: mit mutat a mérleg... CSAK ÉREZD JÓL MAGAD! És olvass!
Az én kedvenc edzésem: az ágyban fekve olvasni... amíg ki nem fárad a karom. 🙂
kép forrása: Pinterest