2012. június 1., péntek

Fatima - A 13. nap

A héten láttam a Fatima című filmet… Faljuk a vámpírokról és a hasonszőrű figurákról szóló könyveket, s szájtátva bámuljuk a horror, fantasy, sci-fi filmeket. A misztikum, a rejtély felcsigáz bennünket, jót borzongunk, s ennyi.
De vannak olyan rejtélyes, misztikus jelenségek, amelyekkel nem tudunk, nem akarunk mit kezdeni. Félünk tőlük, félünk a szembesüléstől, az üzenettől. Kinek jobb? Akit az egész hidegen hagy, vagy aki „fél” és komolyan veszi?


"Akkor tekintetünket a Szűzanyára emeltük, aki jósággal és szomorúsággal telve ezeket mondta:
Láttátok a poklot, ahova a szegény bűnösök lelkei zuhantak. Megmentésükre akarja megalapítani Isten a világban az én Szeplőtelen Szívem tiszteletét. Ha megteszik, amit mondok nektek, sok lélek megmenekül és békéjük lesz. A háború a vége felé jár; de ha nem hagyják abba Isten bántását, XI. Pius pápasága alatt egy másik, még rosszabb háború fog kezdődni. Amikor egy éjszaka majd látjátok, hogy ismeretlen fény támad, tudjátok meg, hogy ez a nagy jel, amit Isten ad nektek arra, hogy megbüntetni készül a világot bűneiért a háború, az éhínség, s az Egyház és a Szentatya ellen irányuló üldözések által. Ennek megakadályozására kérem, ajánlják föl Oroszországot az én Szeplőtelen Szívemnek, s vezessék be az engesztelő szentáldozást elsőszombatonként. Ha teljesítik kéréseimet, Oroszország meg fog térni és békéjük lesz; ha nem, tévedéseit a világra fogja szórni háborúk gerjesztésével és az Egyház üldözésével. A jók vértanúk lesznek, a Szentatyának sokat kell szenvednie, nemzetek fognak elpusztulni. Végül az én Szeplőtelen Szívem győzni fog. A Szentatya föl fogja ajánlani nekem Oroszországot, mely meg fog térni, és a világ egy békés korszakot kap ajándékul."


Forrás: http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=150



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése